• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Inchecken tussen 14:00 en 18:00 uur

Geopend vanaf 15 maart tot 1 oktober

BEZIENSWAARDIGHEDEN EN RESTAURANTS IN DE OMGEVING

Fietsverhuur bij Het Rijwielhuis Hem

In Noord-Holland kun je heerlijk fietsen! Vooral West-Friesland heeft een prachtig landschap en vele bezienswaardigheden. Prachtig bewaart gebleven monumentale steden zoals Hoorn, Enkhuizen en Alkmaar in de sfeer en bouwkunst van eeuwen geleden. En Noord-Holland ontdek je het beste op de fiets. Gewoon even lekker een paar dagen fietsen, of een verlenging van de vakantie.

De Midget – Oase aan 't IJsselmeer

Heerlijk ontspannen, samen een hapje eten of juist lekker actief op het water.
Dat kan bij De Midget. Aan de dijk van het prachtige IJsselmeerdorp Schellinkhout vind je onze eet- en drinkgelegenheid. We hebben een prachtige tuin, een royaal terras, midgetgolfbanen, een speeltuin voor de kinderen en een (h)eerlijke keuken. Je bent welkom met vrienden, familie of collega’s, voor een bedrijfsuitje of gewoon lekker alleen.

Zuiderzeemuseum

Verhaal van een rijke cultuur
In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

De Spannendste Tijdreis begint hier!
De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint!

Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Enkhuizen en Medemblik v.v. vaart het museumschip ‘Friesland’ over het IJsselmeer. Stap in voor de Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek.

Kraampjes langs de weg

Er staan overal kraampjes aan de weg waar u het lekkerste fruit en groenten kunt kopen, zorg dat u altijd wat kleingeld op zak heeft. Want het geld moet u meestal gewoon zelf in de brievenbus of een geldkistje doen.

Vanaf half augustus t/m oktober staat in Wijdenes het kraampje van Ed van der Geest aan de Noorderuitweg nr 36 in Wijdenes, aan de weg.

Met verschillende oude en nieuwe appelsoorten, stoof -handperen en zijn eigen heerlijke appelsap!

Zo lekker, dat moet je geproefd hebben en een leuk cadeautje om te geven aan degene die uw planten heeft verzorgd, terwijl u op vakantie was.

Westfriese Golfclub

Beleef twee totaal verschillende golfwerelden op één schitterende locatie!
De eerste 9 holes liggen in het weidse en waterrijke West-Friese landschap. Tussen talrijke bomen en op sterk glooiend gebied bevinden zich de tweede 9 holes. De baan heeft 2 totaal verschillende karakters die voor zowel gevorderde als beginnende golfers een grote uitdaging zijn.

Kom een ronde golfen en ervaar dit zelf!

Tako's Asian Tapas

Tako’s asian tapas is een vernieuwd restaurant gelegen aan de rand van het dorpje Wijdenes, tussen Hoorn en Enkhuizen in. De gastvrije bediening, sfeervolle omgeving, fantasierijke gerechten en het gevarieerde wijnassortiment staan garant voor een onvergetelijke culinaire belevenis.

Intiem met z’n tweeën of met een groot gezelschap, ons restaurant is de perfecte locatie. Met plezier zullen wij u informeren over de diverse mogelijkheden.

Ook is het mogelijk om bij Tako’s Asian Tapas eten af te halen. U kunt telefonisch u bestelling doorgeven en dit vervolgens ophalen.

Website: http://www.takoswok.nl